naredi sam.com .::. spodbujamo ustvarjalnost
izdelava spletnih strani
Iskalnik:

Vaš e-mail

Naročite svoj brezplačni
e-časopisnaredisam6
Priporoči stran prijatelju
Natisni stran
Dodaj med priljubljene
V člankih najdete naslednje oznake:
Nasvet
Opozorilo
 


o nas
oglašujte z nami
iščemo sodelavce administracija

 

Št.člankov: 148

 

 

 

naredisam.com
Datum objave:  03.11.2003

PROSTOR ZA SHRANJEVANJE OB POSTELJI
 
Pri manjših stanovanjih in manjših prostorih je zelo pomembno, da znamo izkoristiti vsak kotiček, ki ga imamo na voljo. V našem primeru, bomo sešili 6 srednje velikih žepov za shranjevanje, ki jih bomo zavezali na posteljno ogrodje.
 
Spalnica na sliki je tako majhna, da je v njej komaj prostora za posteljo široko 160 cm in takoj ob vratih še za omaro. Na eni ali obeh straneh postelje bi lahko stala nočna omarica, vendar si stanovalci ne želijo, da bi bila spalnica videti preveč natrpana. Najmanj prostora bi zavzeli predalniki ob postelji ali pod njo.

Odločili smo se sešiti predalnike iz blaga, ki jih bomo privezali na ogrodje postelje.
Dolžina postelje je 200 cm in ker predalniki ne bodo segali čez celotno dolžino potrebujemo blago dolžine 150 cm in širine 85 cm, da bo dovolj blaga še za 6 cm trakova, ki ju odrežemo po dolžini blaga.
Končna širina predalnikov ne sme biti širša od 25 cm, da ne bodo segali prenizko k tlom. Blago obrnemo tako, da gledamo hrbtno stran. Najprej rob na eni strani blaga po dolžini zarobimo za 8 cm- spodnji rob. Sedaj vrhnjo nezarobljeno stran blaga zapognemo navzdol za 20 cm in dobro zalikamo. Spodnji zarobljeni del zapognemo čez vrhnji zalikani rob tako, da je globina predalnikov 20 cm in prav tako zalikamo.
6 cm široka trakova, ki smo ju odrezali na začetku zalikamo tako, da na vsaki strani zapognemo 1 cm roba proti sredini in zalikamo. To nam olajša šivanje.

Predali bodo privezani k ogrodju postelje na 4 mestih tako, da se bodo na gornji strani videle pentlje, kar pomeni, da potrebujemo 8 trakov: 4 zgoraj dolžine 10 cm in 4 spodaj dolžine 50 cm.
Na blagu si v enakih razmakih označimo mesta in nanje prišijemo trakove. Prvi trak je čisto na začetku in zadnji čisto na koncu.
 [1] 2 Naslednja stran

 

fonaterm izolacija iz tekstila
 
naredi sam.com .::. spodbujamo ustvarjalnost
© Revolver 2002, Vse pravice pridržane | Pravno pojasnilo

ISSN 1581-7172